21 Nisan 2009 Salı

Karşıyaka - Manisaspor Part 2

Ekşi Sözlük'te biri güzel yazmış.

"bizim için skor filan önemli değildi. son 7 haftadır düşüşte olan bir takımın karşısında formda olan ligin ilk haftasından beri bank asya'da ki diğer takımlara attığı bütçe farkı ile şampiyon olduğu belli olan bir takım. mağlubiyet bekliyordum açıkçası kendi adıma.
benim maça gitme sebebim yıllardır bizim tarafımızdan muhatap alınmayı bekleyen ama lise formalarıyla maça gelip "manisa okula tenefüs bitti" gibi makaralara maruz kalan manisalıların, 21 yaşında pırlanta gibi bir delikanlı olan özgüre yaptıkları saygısızlıktı. istedikleri olmuştu, muhatap almıştık onları ama hayatlarında hiçbir mevzuya girmemiş, ölmeyi bayılmak zanneden manisalılar başlarına gelceklerini tahmin edemiyorlardı.
manisa taraftarı ön kapısı açık otobüsten çekilmelerine yumruk atılmalarına rağmen içeri kaçıp koltukların arkasına sığınmayı seçti maç öncesi. otobüsler güvenlik çemberinin arkasına geçince küfüre başladılar biz tellere yüklenince yine geri kaçtılar. maç sonunda ise özgür abilerine yapılan saygısızlığı yüzlerine vurmak için manisa yoluna binlerce genç gitti. polis teyakkuz halinde olmasaydı bugün çok başka şeyleri yazıyor olurduk.
10'da biten maçta manisalılar yarım saatlik yol olan evlerine 2.30 da gitti. muhtemelen ömür boyu dün yaşadıkları korku o gerizekalılara yetecek. sonuç olarak karşıyaka taraftarı 30 hafta süren duruşunu bir seferliğine bozdu ve hayatları boyunca ezik yaşamaya mahkum olan manisalıları o söylediklerine pişman etti. ölmüşün arkasından küfredecek kadar erkek olanlar nedense otobüsten inemedi. olay budur. gecenin tezahuratı "madem erkektin otobüsten inseydin".

rahat uyu kardeşim."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder