22 Temmuz 2009 Çarşamba

Sven Goran

Yanlış bilmiyorsam tutucu ingilizlerin, ilk yabancı antrenörü olmuştu Sven Goran. İsveçli efsane teknik adam kariyerinin ilginç bir döneminde şu an. Göteborg'da başlayıp, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, İngiltere Milli Takımı ve Manchester City'de geçen kariyerinin son virajı İngiltere League Two (4. lig seviyesinde) Notts County'nin başına geçti. Kendisi " hayatımın en büyük mücadelesine girdim, Notts County'i Premier League'e çıkarmak için çalışacağım" diyor. Açıkçası hevesine gerçekten saygı duydum.
Görev tanımı biraz değişik, Notts County'nin bir menajeri ve asistanı olucak, Sven Goran biraz bunun üstünde, hem takımın altyapısıyla, hem transferiyle ilgilenecek. 5 yıl içinde çıkartmak istediği Premiere League için altyapıyı anahtar olarak gördüğünü söylemiş.
Açıkçası bu çapta vizyona sahip bir adamı kulübün futbolunun başına tek yetkili olarak getirmek büyük bir başarı, umarım bize de birgün nasip olur. Kulüp işleyişinden, kontratlara, antrenmanlardan altyapıya kadar ilgilenecek profesyonel, ahlaklı, hevesli ve başarılı birini görürüz Karşıyaka'da.
Notts County bu arada şu an 4. ligde olmasına rağmen dünyanın ilk profesyonel futbol kulübüdür, yeri gelmişken not edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder