8 Ekim 2009 Perşembe

Ceylan Önkol İçin İmza Kampanyası

Yorumsuz aktarıyorum.


"28 Eylül 2009 tarihinde Lice’nin Şenlik köyü Aşağı Hambak mecrasında koyun otlatan kız çocuğu Ceylan Önkol’un acı dolu, korkunç ölümünü öğrenmiş bulunmaktayız. Ceylan’ın ailesinin feryadı hala kulaklarımızda çınlamaktır.

Ceylan’ın bir havan mermisi ile öldürüldüğü söyleniyor. O havan mermisini kim attı? Ceylan nasıl öldü? Ceylan’ın ölüm nedeni nedir? İvedilikle bu soruların cevaplanması gerekmektedir. Bu soruları cevaplamak, olayı aydınlatmak devletin sorumluluğudur. Ceylan’ın ölümü hakkında devletin ve ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen tarafların suskunluğu bizi ürkütmektedir. Devletin hiçbir görevlisinin Ceylan’ın ailesi ile görevleri gereği bir iletişim kurmamış olması dikkat çekicidir. Görevli savcıların ve en yakın karakol görevlilerinin olay yerine gitmemesi, bu cinayet ile ilgili inceleme yapmaması hukuk dışı ve ayrımcıdır. Yetkililerin hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı ilkelerine sadık kalarak yargı mekanizmaları nı derhal harekete geçirmesini ve devletin kamuoyunu en kısa zamanda aydınlatmasını beklemekteyiz.

Devletin, artık bu topraklarda insanların Anayasa’nın 2, 5, 17. maddelerinde belirtildiği üzere özgürce, mayına basma veya havan topu ile öldürülme korkusu duymadan yasama hakkını garanti altına almasını istiyoruz. Özellikle basının bu olay üzerinde önemle durmasının da toplumsal barış için bir sorumluluk olduğunu göz önünde bulundurarak, Ceylan’ın ölümüne sebep olanların bir an önce bulunarak yargılanmaları nı adalete olan umudumuzun tükenmemesi adına talep etmekteyiz.

Özellikle, basının toplumsal barış için sorumluluğunu idrak ederek bu konunun takipçisi olmasını istiyoruz. Biz aşağıda adları bulunan kişi ve örgütler Ceylan Önkol’un ölümüne sebep olanların bir an önce bulunarak yargılanmaları nı adalete olan güvenimizin tükenmemesi adına talep etmekteyiz”


imzalamak için: kadindernegi@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder