12 Şubat 2009 Perşembe

Belediye Seçimleri Hakkında

Tarafım belli olduğu halde tarafsız bir yazı denemesi olacak bu. Herkesin + ve - lerini yazmaya gayret göstereceğim.

Cevat Durak: Mevcut belediye başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı. Açıkçası çevrem geniş olmasına rağmen, kendisinden memnun olan ve kendisini seven bir insanla tanışmadım. Karşıyaka'ya 5 senedir hiçbir şey katamamasının yanı sıra, başkanlık zengin olduğu söylentileri ve Karşıyaka'lı olmaması bir çok insanı soğutmuş durumda. Chp'den aday olması kendisini yine de favori kılıyor.

Cenk Karace: Eski KSK başkanı ve Akp'nin bu topraklarda bulabileceği en iyi adaylardan biri. Akp'den aday olması büyük hayal kırıklığı, 5-2 lik maçta, göztepe başkanı akp'den aday diye Yobaz İskender diye bağıran Karşıyaka taraftarlarına şok yaşatmış bir seçim. Kulüpten şaibeli bir şekilde ayrılması da eksi yönlerinden. Artı yönleri ise, iktidar partisinin arkasında olması. Karşıyaka'ya en büyük yatırımları yapabilecek başkan adayı gibi gözüküyor ama yine de akp'den aday olmasının seçimi kaybettireceğini düşünüyorum.

Süleyman Özsakallı: Benim gibi Cevat Durak'ı istemeyen ve Akp'ye asla oy vermeyecek kesimin tercih edebileceği bir aday. Doğma büyüme Karşıyakalı olması, tribünlerde yer alması ve ağır top Kemal Baysak'ın talebesi olması artıları. Dp'nin ölü zamanında bu işe başlaması ise işini zorlaştırıyor.

Belediye seçimlerini kim kazanırsa kazansın umarık artık Karşıyaka hakettiği şekilde yöneltilir. Coğrafyası, kültürü ve insanları sebebiyle Türkiye'nin açık ara en güzel yeri olan semtimiz, senelerdir rezil şekilde yönetiliyor. Yapılacak ufak tefek makyajlarla çağ atlayabilir Karşıyaka.

"karşiyaka, karşiyaka
imbat eser yollarinda
şu izmirin şansina bak
kar$iyaka kollarinda"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder