13 Şubat 2009 Cuma

Madonnina

Sene 1995. Orta 2. sınıf öğrencisi olarak arkadaşlar arasında CM manyaklığı başlamış. O zamanlar CM'de sadece italya ligi var. Benim favori takımım Milan. Gerçi Milan'la şampiyon olmak çok kolay ama futbolcuların hepsi birer efsane.






























Nette bulduğum bu fotoğrafta ki kadroya Baresi yaşlı olduğu için Sammer'i (kendisi apayrı bir yazı konusudur) alırdım. Muhteşem bir kadroydu, cm'de bile izlemesi zevk verirdi. O zamandan bu zamana arada bir kendilerini Livorno ve taraftarıyla aldatsam da, Maradona hatrına Napoli maçlarına baksam da Milan taraftarıyım.

Şike vs. olaylarına girmiş olmalarına karşı üzüntüm olmasına rağmen, italya'da resmen her kulübün bu işe bulaşmış olması gönlümü biraz olsun ferahlatıyor. Geleneklerine bağlı olmaları ve bunca paraya rağmen hala altyapıya çok önem veriyor olmaları gerçekten kendilerine bağlıyor beni.

Bu hafta ise İtalya'nın Fenerbahçesi yıldızlar topluluğu, transfer şampiyonu Inter ile derbi maçı var. Derbi'de Kaka yok ama Ronaldinho var, Beckham var, Pato var daha ne olsun? Kaka'nın olmayışı hakkında Cesar " Kaka gibi birinin olmadığı her takım kendisini ayvayı yer" demiş, Beckham'da "Büyük bir oyuncuyu kaybettik ama basketin aksine bir kişi büyük fark yaratmaz" demiş. Los Angeles yaramış Becks'e.

Madonnina tarihçesi ve istatistikler için buradan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder