24 Şubat 2009 Salı

Taner Gülleri

Uzun zamandır yazmak istediğim bir konu var. Futbolseverlik ve taraftarlık hakkında. Takım aşkımız bazen, futbol sevgimizin önüne geçiyor mu diye düşünüyorum. Bunun üzerine Taner Gülleri örneği iyi geldi.
Taner Gülleri, 20 yaşında genç yetenek adayı filan değil, 1976 adana doğumlu. Şu ana kadar Bank Asya'da 115 maçta 65 gol atmış, maç başına yarım gol ediyor. Türkiye Kupasında 13 maçta 7 gol, süper lig'de 59 maçta 14 gol atmış. Kim ne derse desin ilgilenilmeyi hakeden istatistikler. Özellikle kariyerinin başında ve ortasında yarattığı performans çok dikkat çekiciydi. Futbolu sevenler ve özellikle futboldan para kazanan medya çalışanları gibi isimlerin kesinlikle bilmeleri gereken bir oyuncuydu Taner.
Gelgelelim benim her transfer döneminde, biz alırız diye adaklar adadığım Taner'i medya ve pek saygıdeğer futbolseverler Gs'ye 4 gol atınca anca tanıdı ve şimdi herkes genç yetenek keşfi yapmış gibi birbirine gösteriyor Taner'i.
Türk futbolunun kalitesizliğinin, çirkefliğinin, binlerce dolap dönmesinin temelinde acaba bizlerin ya da futbola ilgi duyanların sadece başarıyı sevmesi yatıyor olabilir mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder