3 Ağustos 2009 Pazartesi

Belediye İşçileri'nin Grevi Devam Ediyor,



1 Mayıs günü işten çıkarılan 290 işçinin direnişi devam ediyor. Sürekli ziyaret ederek bilgilenmeye çalıştığım, moral vermek istediğim, çay kahve götürdüğüm (son ziyaretlerimden birinde işçilerin elektriği kesildiği için su ısıtıp çay yapamıyorlardı) işçiler 95. günlerinde bugün polisle çatıştı. Bu konu hakkında işçi/işçi hakları açısından güzel ve uzun bir yazı yazmak istiyorum ne zamandan beri ama o gücü kendimde bulamıyorum. İşçilerin çadırlarını ve 95 gündür neler yaşamakta olduklarını gören biri eğer biraz içinde insanlık varsa zaten iki kelimeyi bir araya getiremez.


Olayı kısaca anlatmak gerekirse, seçimlerden tam 1 ay sonra 2. kez belediye başkanı seçilen Cevat Durak 290 işçiyi çıkarmış, temizlik işlerini İstanbul'lu taşeron bir firmaya vermişti. İşçilerin çoğu emekliliğine yakın ve bu saatten sonra başka bir iş yapamayacaklarının farkındalar. İşçiler önce şantiyede kalırken polis zoruyla şantiyeden çıkartılmış durumdalar. Bugünkü çatışmanın sebebi ise kamuya ait olan çöp arabalarının taşeron firma tarafından kullanılmak istenmesi.
Karşıyaka'lı olarak çok yakınımızda olan bu insanlık dramına seyirci kalmamamız gerek, bu yüzden işler kızışmaya yakın desteğimi arttıracağım, 1-2 hafta içerisinde bu blogda birşeyler görebilirsiniz. Destek olabilecek, fikir verebilecek herkes bir şekilde ulaşırsa sevinirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder