5 Haziran 2009 Cuma

Tuncay Liverpool'a Doğru

Birkaç gündür bu haberler çıkıyor ingiltere piyasasında. Türkiye'ye henüz etkisi o kadar olmadı ama birkaç güne işler kesinleşmeye başlayınca medyada daha çok yer alır diye düşünüyorum.
Oyun stili itibarı ile Deli Dumrul diye adlandırdığım Tuncay Boro'da futboluna katamadığı şeyleri Liverpool gibi köklü bir yetiştiricilik ve altyapı geleneği olan bir takımda fazlasıyla katabilir. Dağınıklığını üzerinden atabilirse ve son vuruşlarını geliştirirse Liverpool'da Torres hariç diğer forvetlerden eksiği kalmaz diye düşünüyorum.
Gelelim transferin hikayesine, Liverpool'un kendine göre küçük bir hedefe yönelmesine. Liverpool'un sahipleri 42 milyon pound zarar açıklamışlar ve gelecek ay kulüp yönetiminden doğan borçların ödenip ödenmeyeceği belli değilmiş ( futbolcu maaşları, personel maaşları vs.). Şimdi Benitez'in elinde kalan tek seçenek önce 1-2 oyuncu satmak ve ilk hedeflerinden daha düşük bir hedefe yönelmek. Barry'nin Liverpool yerine City'e gitmesinin sebebi de bu. Xabi Alonso İspanya'ya Dossena'da Juventus'a gidecek gibi. Tuncay da muhtemelen Liverpool'da.

Not: Şu fotoğrafı fotomaç gibi tuncay'ın liverpool formasıyla photoshoplu halini çok getirmek isterdim ama maalasef beceremedim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder