28 Ağustos 2009 Cuma

Kirli Futbol

Aşağıda bir kısmını alıntılayacağım yazının yazılma tarihi, 2 mayıs 2009.

"malumunuz önümüzde çok önemli bir derbi var...bizim için prestij bejeke içinse şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli aşacağı bir maç...bütün gözler bu maçta doğal olarak....ancak bence bir o kadar belkide daha önemli bir maç daha var antepte....sivas bu maçı alırsa benim düşünceme göre % 80-85 oranında şampiyon olacak..yani sivasın galibiyeti sonrası bejeke bizi yense dahi pek birşey değişmeyecek...işte burda çok önemli bir detay daha doğrusu bir ahlaksızlık ortaya çıkıyor....

olay g.antep - sivas maçında g.antepin sivası yenmesi için yapılan pazarlık....bir kaç bejeke li yönetici bundan yaklaşık 3 gün önce yani çarşamba gecesi antepli yöneticilerle buluşup bu hafta oynanacak maçta sivası yenmeleri için telkinlerde bulunmuş bejeke için çok önemli bir şampiyonluk olduğunu ‚ bu şampiyonluğun yıldırım demirören ve ekibi için son şans olduğu ‚ bu bağlamda bir çok makam ve yönetimle sezonun 2. yarısından beri çeşitli konuşma ‚ pazarlık ve anlaşmaların yapıldığı ‚ bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağı anlatılmıştır...iş daha da ileri götürülerek olası bir anadolu dayanışmasını engellemek adına zaten paragöz olan antep başkanın geri çeviremeyeceği bir teklifte bulunulmuştur.....bu maçı g.antep in kazanması durumunda 2‚500‚000 usd nakit para ve sezon sonunda batuhan karadeniz kiralık olarak ( bedel alınmadan ) ve aydın karabulut bonservisi ile (bedelsiz ) g.antepe teklif edilmiştir.....yani yuvarlak hesapla 4‚500‚000 - 5‚000‚000 usd lik bir teklif iletilmiştir.....bu kesin ve sağlam bir kaynaktan alınmış üstelik 2 kere teyit ettirilmiş bir haberdir......teklife verilen cevabı bilmiyorum...çünkü kaynağımda bilmiyor...gerçek olup olmadığını maçtan sonra ve sanırım transfer sezonunda göreceğiz......"


Muhtemelen biliyorsunuz o maçı G.Antep 1-0'dan gelip 2-1 kazanmıştı. Sivaslı oyuncuların Antep'in aşırı hırsına karşılık yaptığı demeçler aklımızda. Ayrıca Antep'in 2. golünü atan Beto sarı kartlı olduğu halde formasını çıkartıp kırmızı kart görmüştü. Aynı gün bizim Bolu maçı olduğu için pek önemsediğim maç değildi. Bu yazıyı bir arkadaşım vasıtasıyla buldum. Elano'nun 7 milyon'a geldiği bir dönemde İsmail ve Tabata transferlerine 14 milyon veren Bjk yönetimi ve Batuhan'ın önüme başka seçenek koymadılar o yüzden Antep'e gidicem şeklinde yaptığı açıklamalar bu yazının pek de komplo teorisi olmadığını ortaya koyuyor. Bu ve bunun gibi pisliklerle Büyük olan takımların olduğu bir düzende Karşıyaka gibi kendi yağıyla kavrulan ve taraftarından başka düşüneni olmayan bir takımın "büyük" olmaması elbette gurur verici.


1 yorum:

  1. merhaba,

    yazında bahsettigin g.antep-sivas maçını tribünden seyrettim; iş nedeni ile gitmiştim. maçta bir problem vardı gerçekten. sivas o maçta ne ilk yarı ne ikinci yarı futbol oynadı. g.antepli bekir çok kötü oynadı ve dikkatimi çekti. sivas'ın golü de bu kanattan geldi. gaziantep sadece ismail köybaşı'nın kanadından sonuç aldı. bekir aldığı tüm topları rakibe verdi veya ezdi. inanılmaz savruk ve dağınık oynadı. bir ara o kadar saçmaladı ki Antep seyircisinden maçı satmaması uyarısı bile aldı. Bunun dışında bir problem göremedim. sivasın o sahadan galip gelmesi imkansızdı. antep ekstra birşey yapmadı. maç sonunda sivaslı futbolcular aynı başkanları gibi üstü kapalı konuştular: çok hırslılardı... (ulen siz ne yaptınız? kazansanız şampiyonsunuz daha ötesi var mı?)


    bundan sonrasını alıntıdaki 'kaynak'a ithaf ediyorum:
    sivas takımı, yönetimi, valisi, belediye başkanı bayaa kalabalık bir ekip 1 uçak doldurup ilk defa uçakla deplasmana gittiler. antep'in son açılan lüks otelinde kaldılar. tüm masrafları uçak dahil antepli sanayiciler tarafından ödendi. antepliler tüm misafirperverliklerini gösterdiler. bekir artık antep'de olmadığı için söyleyebilirim ki bu kadar şaibeye açık bir maç '0' saibe ile bitti. maçtan önce duyduğum, konuştuğum tüm antepliler sivas'ın kazanmasını istiyordu. şehrin iradesi bu yöndeydi diyebilirim.

    o maç verilseydi sivas'a verilirdi.

    komplo teorisi üretirken, bilelim.

    YanıtlaSil