1 Eylül 2009 Salı

Süper Yedekler #1 Ole-Gunnar Solskjaer



Bir yorumda bunu yazmasını Aceto'ya tavsiye etmiştim o yazmadı ben de bu pası attığımda topun üzerinden atlayan Aceto'nun bu şık hareketine bu can sıkıcı günlerde böyle birşey yaparak başlamaya karar verdim. Yorumdan çok istatistiksel bilgileri olacak bir yazı dizisi olacak.
Manchester United taraftarının "bebek yüzlü katil" lakabını taktığını Ole Gunnar Solskjærk kariyerinin 6 yılı hariç sürekli Manchester United'da oynamış şimdi de reserve takımlarının menajerliğini üstlenmiş. Aynı zamanda kulübün satın alınmasına karşı kurulmuş Manchester United Taraftar vakfının da kurucularından, destekçilerinden.
96 yılında Manchester United'a geldiğinde ilk maçında Blackburn Rovers'a karşı yedek çıktığı maçta oyuna girdikten tam 6 dakika sonra golünü atarak başlangıç yaptı. 96 yılındaki Manchester kadrosunu şak diye aklımdan sayabilirim. O yıllarda muhteşem ikili olan Cantona ve Andy Cole'u kesmeden, ligde attığı 18 golle United'ın şampiyonluğunda önemli rol oynadı ( O sezon Cantona ligde 11 gol attı). 2. senesini sakatlıklar içinde geçirmesine rağmen Newcastle'ın teklifini redederek kırmızı şeytanlar'da kaldı. 98-99 sezonunda Andy Cole, Dwight Yorke ve Sheringham'ın 12 gol attı. Efsanevi oyuna sonradan girip 8-1 kazandıkları maçta Forest'a 10 dakika içinde 4 gol atarak rekor kıran Solksjaer O sezon şampiyonlar ligi finalindeki attığı golle takımını galibiyete taşımış ve United'ın unutulmazları arasına girmişti.
2001 2002 sezonunda Nistelrooy ile ikili başlama şansını bulan Solskjaer bir süre sonra Forlan'ın transferi ve Ferguson'ın Ruud'u tek forvet oynatma isteği ile tekrar kenara oturdu. 2002 - 2003 yılında David Beckham'ın sakatlığında sağ kanatta da oynayan Solskjaer o sezon yaptığı asistlerin yanında 16 gol attı. Bir sonraki sezon sağ kanatta başlayan Ole Pao maçında dizinden sakatlanıp 6 ay kadar top oynamamasına rağmen döndüğü zaman Fa Cup yarı finalinde Arsenal karşısında maçın adamı seçildi. Ağustosta dizinden ameliyat olan Solksjaer böylece 1 sezon yatmak zorunda kaldı. 32 yaşında bir futbolcu için böyle bir sakatlıktan dönmek zordu ameliyatından 15 ay sonra. Sezonun sonlarına doğru 2006'da bir de elmacık kemiği kırılan Solksjaer böylece epey sıkıntılı zamanlar geçirdi. 23 Ağustos 2006'da Charlton'a attığı gol onun 3.5 yıl sonra attığı ilk Premier League golüydü. Bu tarihten sonra gollerine devam eden Solskjaer 2 diz ameliyatı daha oldu, ilki çok küçük çaplıydı ve futbola döndü 2. si ise futboldan emekli olmasına yol açtı.
2006 yılından sonra sözleşmesine antrenörlük çalışmalarının önü açılması maddesi koyulan Solskjaer 2008 yılında A takım forvetlerine antrenörlük yapıyorken şu an Manchester'ın Reserve takımının başında. Norveç Milli takımından teklif almasına rağmen çok erken olduğu için bu teklifi reddetti, Ferguson bir 5 sene daha kalırsa kimbilir belki de onu takımın başında görebiliriz.

Aşağıda Ole Gunnar'ın Manchester United istatistikleri bulunuyor, inceleyin.





İlk 11 Yedek Goller Sarı Kırmızı

Toplam 368 (152) 127 20 1
Lig 235 (86) 91 14 1
FA Kupası 30 (15) 8 1 0
Lig Kupası 11 (3) 7 0 0
Avrupa/diğer 92 (48) 21 5 0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder