8 Eylül 2009 Salı

Çıldırtan ikram!

Başlık benim değil, Milliyet'in. Bu sene bu ve bunun gibi başlıkları çok göreceğiz anlaşılan. 90+4'te hiç itiraz edilmeyen ( ki bu penaltıyı yaptıran kişi ülkemizin çirkef futbolcularından İ. Güldüren olunca insan daha da rahat ediyor, haksız penaltı olsa o futbolcu orada olay çıkarırdı.) bir penaltı sonunda galip gelince hepsine baştan toplu bir cevap vereyim dedim. Okusunlar, belki adam olurlar.
Lobilere alışık olanlara selam olsun. Mahmut Özgener ve Oğuz Sarvan birarada olunca İzmir lobisi diye ortalığa kalktılar. Bursaspor'un lige çıktığı sene Levent Kızıl başkanlığa "lobim var" propagandasıyla seçildi, bunları yazan hiç oldu mu? Tabii ki olmadı, Tr'nin muhalif şehrinin muhalif kanadı bir maçı kazandı diye birileri rahatsız olmuş olabilir normaldir, belki yazarın acısı vardır, o da olabilir ama genel kanıyı gidermek adına şunları diyebilirim. Geçen sene play-off yarı finalinde 2 tane İzmir takımı vardı bu ihtimalleri epey güçlendiriyordu. (ihtimal hesabına göre 4 takım olduğu için 3/4*2/3 = 1/2 yani %50 çıkar) İlk turu Karşıyaka geçince Altay Kasımpaşa maçında bir penaltı verilip bu ihtimali %100'e çıkarma ihtimali de vardı ya da 2. dakikada öne geçtiğimiz maçta 7. dakikada çizgide olan pozisyona içeride deyip penaltı verilse 7. dakikada 2-0 öne geçtiğimiz maçı tekrar verir miydik o da zor bir ihtimal. Kıssadan hisse bu lobi yazanlar kendileri hep başarıyı saha dışında aradığı için şimdi bizi suçluyor. 96 yılından beri 2. ligde bazen 2. lig B kategorisinde oynamış ve arkasında güzel bir idari kulüp yapısı ve destekçi bir holding olmasına rağmen şubelerini kapatmadan ve/veya desteklerini çekmeden birçok Karşıyaka gencine spor yapma imkanı doğurmuş şanlı şerefli bir kulübe sırf İzmirli ve net olan bir penaltısı son dakikada verildi diye bu kadar çamur atmak kimseye yakışmaz. Aklınızı ve mantığınızı koyun, Mahmut Özgener eğer birşey isteseydi geçen sene play-off'larda tek 90 dakikada bunu hallederdi, sezon başında 34 hafta uğraşmaktan daha kolay olurdu.
Karşıyaka'nın armasındaki Atatürk tarafından verilen Türk Bayrağı kimsenin çamur atamayacağı kadar beyaz, onu savunurken de akıtmaktan çekinmeyeceğimiz kan kadar da kırmızıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder