15 Eylül 2009 Salı

Tennis Has a New Champion

Aslında konuşmamın bile yasak olması gereken bir spor tenis. Her zaman zengin sporu diye önemsemediğim, sadece kurallarını bildiğim ama son 1-2 senedir de izlemekten vazgeçemediğim bir spor. Amerika açık finali bana göre sürpriz olmayan şekilde sona erdi az önce. Futbol maçı gibi düşündüm, bir takım 5 maç üstüste kazanıyorsa takılma zamanı gelmiştir artık. (iddaa'cılara tiyo, fb ve gs'nin karşısına çifte şans bu hafta iyi gider) Robot olduğuna inandığım ve efendiliğine gıcık olduğum Federer'in de U.S. Open'da kaybetme zamanı gelmişti. Federer Arjantinli 20 yaşında tenisçiye epey uzun süren bir mücadelenin sonunda mağlup oldu. Başta çok rahat kazanacak dedirttiği karşılaşmayı, bir robot olmadığını anlamamıza yardımcı olan basit hatalarıyla kaybetti ve U.S. Open'ı 6. kez üstüste alma şansını kaybetti. Bu galibiyetle teniste yeni bir devir başlıyor desek yalan olmaz.
20 yaşındaki tenisçinin zaferini önemli kılan diğer bir detay ise bir gün önce diğer favori Nadal'ı eleyip Federer'in önüne çıkmasıdır. Bir nevi artık Tenis'in 3 tane favorisi var diyebiliriz. Federer'in 4-2'den gelip 5-4 yapıp tie break ile yenildiği ve 2-2 olan sette aslında oyun ivmesinin Arjantinli'ye geçtiğini öngörebiliyorduk ama maç sayısına girilirken Federer'in çift hata yapacağı açıkçası kesinlikle aklıma gelmezdi.
Bu güzel spor akşamında benim de ukalalık yapmama vesile olan tüm sporculara teşekkür ediyorum, izmir'de şu an itibariyle bir yağmur başladı, nefis. Şerefe Del Potro.

Roger Federed
Arthur Ashe Stadium6 6 6 62
Del Potro
3 7 4 76


Not: Bu çocuğun benden 7 yaş küçük olması hafiften gıcık etmedi değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder